پرورش بلدرچین

آموزش پرورش اصولی بلدرچین تخم گذار و گوشتی

پرورش بلدرچین

آموزش پرورش اصولی بلدرچین تخم گذار و گوشتی

  • ۰
  • ۰

بلدرچین ها در سرده بلدرچین، تیره قرقاولان، راسته ماکیان و رده پرندگان دسته بندی شده اند. البته سرده بلدرچین ها به تنهایی نیز به چند شاخه طبقه بندی می شوند. آنها جزو پرندگانی با مقاومت بدنی بالا هستند که توانایی خوبی در سازگار شدن با انواع  شرایط را دارند. به طور کلی جمعیت کل بلدرچین ها در حدود 300 میلیون قطعه برآورد شده است.
در این مقاله در مورد انواع نژاد های بلدرچین برای شما اطلاعاتی جمع آورده شده که در ادامه ارائه خواهد شد.

بلدرچین معمولی
این بلدرچین ها در همه کشور ها به ویژه در ایران پرورش داده می شوند. این نژاد دارای پر هایی به رنگ قهوه ای تیره، قهوه ای روشن و سفید می باشد و وجود  یک نوار سفید بالای چشم این بلدرچین سبب تشخیص آن از سایر بلدرچین ها شده است. وزن این پرنده در حدود 90 الی 120 گرم می باشد و همچنین دوره جوجه کشی از آنها 17 روزه می باشد.

بلدرچین ژاپنی
این نژاد از معروف ترین گونه بلدرچین ها در بین پرورش دهندگان است. رنگ پرهای این گونه عموما قهوه ای و خاکستری می باشد البته گاهی سفید و قرمز تیره نیز در بین پرهای آن دیده می شود، شایان ذکر است این پرنده شباهت های زیادی با بلدرچین معمولی دارد. از علت های محبوبیت این نژاد می توان به 2 دلیل مهم آن اشاره کرد؛ بلدرچین ژاپنی از میزان تخمگذاری بالایی برخوردار است و همچنین گوشت این بلدرچین بسیار لذیذ و دارای خواص درمانی نیز می باشد.  

بلدرچین باب وایت
این گونه از شناخته شده ترین نژاد بلدرچین ها در شرق آمریکای شمالی می باشد به طوری که با اسم باب وایت شمالی آن را می شناسند. همچنین جزو پرندگان بومی مکزیک، کانادا، ایالت متحده و کارائیب می باشند. این بلدرچین نسبت به سایر بلدرچین ها از جثه ای درشت تری برخوردار است و می تواند  تا حدود 255 گرم وزن بگیرد.  


 
 

بلدرچین گامبلی
یکی از زیباترین نژاد های بلدرچین می باشد که بومی کشور آمریکای شمالی است. این نژاد بیشتر به صورت وحشی وجود دارد و در گله های 10 تایی نزدیک رود ها، بوته ها و لابه لای کاکتوس ها و درختچه ها لانه می سازنند. بلدرچین گامبلی جثه ای درشت و فربه دارد و همچنین همانند دیگر بلدرچین ها از انواع دانه ها، میوه ها و گیاهان تغذیه می کنند البته آنها کرم، حشرات و خزندگان کوچک نیز می خورند.

بلدرچین کوهی
این بلدرچین متعلق به مناطق کوهستانی ایالت متحده، کلمبیا و کانادا می باشد که مانند بلدرچین گامبلی از ظاهر زیبایی برخوردار است. این نژاد برخلاف سایر بلدرچین ها غیر مهاجر بوده و در اواخر تابستان و در پاییز و زمستان گله هایی 20 قطعه ای  تشکیل می دهند. دوره جوجه کشی این پرنده 21 الی 25 روز می باشد.

بلدرچین آفریقایی آبی یا بلدرچین آبی
زیستگاه این نژاد  در آفریقا قرار دارد  و در چمنزارها، باتلاق ها و اطراف جنگل های مرطوب قابل مشاهده هستند. بلدرچین های آبی تحمل مناطق خشک را ندارند و بسیار کم پیش می آید که از کرم و حشرات تغذیه کنند، آنها اکثرا دانه ها و گیاهان را به عنوان غذا انتخاب می کنند. دوره جوجه کشی آنها 16 روزه است و تخم ها ترکیبی از رنگ های قهوه ای و زیتونی می باشد.

سخن آخر
با چشم پوشی از نژاد های منقرض شده ، تا به امروز تقریبا 100 نوع بلدرچین کشف و به ثبت رسیده است. برخی از آنها به عنوان بلدرچین تخمگذار پرورش داده می شود و برخی دیگر از وزن گیری بالایی برخوردار هستند. اما برخی از آنها دو منظوره می باشند به این معنی که هم به عنوان تخمگذار و هم گوشتی استفاده می شود.
در این مقاله تنها به تعداد کمی از انواع آنها اشاره شد. بنابراین در روز های آینده به مباحث بیشتری در مورد بلدرچین ها پرداخته خواهد شد.

  • ۰۰/۰۶/۲۲
  • حسن بیگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی